Клинтонови су помагали покретање обојене револуције у Америци,
 која би била усмерена против Трампа


Директна умешаност Џорџа Сороса у ширење немира после недавне победе Доналда Трампа на изборима у САД тешко да је тајна за било кога. Сорос и други богати либерали који су потрошили милионе долара на кампању Хилари Клинтон у недељу увече су се окупили у Вашингтону на тродневној конференцији затвореног типа да би збили редове у борби против Доналда Трампа, пише Политико.

Наводи се да је конференцију, отворену у недељу увече у престижном вашингтонском хотелу Мандарин оријентал, спонзорисао утицајни донаторски клуб Демократска алијанса и да су на њој наступили лидери најутицајнијих савеза и либералних група. Намеће се закључак да либерали планирају да од првог дана започну рововски рат против Трампа.

Соросеве пословне праксе су претходних година жестоко критиковали разни аналитичари будући да се о милијардеру често пише као о финансијском шпекуланту. Компанија Квантум, коју Сорос води више од 40 година, произвела је богаство без преседана у свету хеџ-фондова – 35 милијарди долара. Само на америчкој хипотекарној кризи Сорос је зарадио више од милијарду долара за две године.


СОРОСОВО ФИНАНСИРАЊЕ ФЕРГУСОНА

Међутим, јасно је да Сорос није задовољан својим богаством и да показује параноидну жељу да контролише цео свет, што настоји да оствари спонзоришући такозване обојене револуције које су усмерене на свргавање изабраних званичника широм света. Због великог броја скандала које је разоктрила хакерска група Анонимуси, сад знамо да Соросево Отворено друштво покушава да утиче на политичке процесе у великом броју европских земаља. Милијардер је под константним оптужбама да финансира обојене револуције у источноевропским земљама, укључујући и Грузију. Украјински државни удар из 2015. окончан је доласком Петра Порошенка на власт. Он је Соросу доделио Орден слободе како би изразио захвалност због „привржености демократским променама које се одвијају у Украјини“.

Штавише, прошлог априла Викиликс је објавио документе у вези са скандалом око панамске адвокатске компаније Мосак Фонеска – у свету познатог под називом „Панамски папири“ – из којих се види да је је њу директно финансирала Сорос фондација.

Прошлог августа, како наводе различити медијски извори, Сорос је потрошио укупно 33 милиона долара на подстицање побуне у Фергусону. Чак 79 одсто ухапшених изгредника нису локалци, већ демонстранти из свих делова САД који су дошли са циљем да провоцирају сукобе са локалним полицијским снагама. Актуелна истрага готово без дилеме сматра да протести нису били спонтани, јер су били паметно организовани и усмеравани из једног центра.

Свако може лако да пронађе Џорџа Сороса међу највећим донаторима председничке кампање Хилари Клинтон. Званично је потрошио укупно девет милиона долара на подршку демократском кандидату. Ипак, Сороса ни најмање не занима „демократија“ – мотивишу га профит и моћ.


НЕМОЋАН ПРОТИВ ПОМАЉАЈУЋЕ ТРАМПОВЕ ЕРЕ

То је разлог због којег је покренуо прави рат против Трампа, формирајући групе такозваних активиста које користе хаштаг #NotMyPresident, као и Moveon.org, који је више од 200 акција под називом „Уједињени против мржње“ прогласио „мирним“. Иако већина протеста заиста јесте била мирна, неке су обележили вандализам и насиље.

Washington Times преноси: „Након пет дана антитрамповских протеста и хаоса који предводе левичарске групе, укључујући оне које су повезане са највећим Клинтонкиним донатором Џорџом Соросем, републиканци су у недељу навели да је време да демократе обуздају своје псе“.

Финансијски аналитичар Live Trading News-а Пол Ибелинг уверен је да су Клинтонови, чије кампање и Клинтон фондација су примиле милионе долара донација од Џорџа Сороса, уствари помагали покретање обојене револуције у Америци (буквални превод је љубичаста [purple] револуција; прим. прев.), која би била усмерена против напора Трампове администрације да се удаљи од глобалистичке политике Клинтонових и ускоро бившег председника Барака Обаме.
Било како било, Доналд Трамп није новајлија на финансијском тржишту нити му је непозната та врста прљавих трикова. Током кампање се понашао паметно. Због тога су мале шансе да ће Сорос имати успеха у ширењу немира за време помаљајуће Трампове ере.Превео АЛЕКСАНДАР ВУЈОВИЋ

Постави коментар

 
ТРЕЋИ ПРОСТОР © 2015. Сва права задржана. Прилагодио за веб Радомир Д. Митрић
Top