Др Мирољуб Петровић – „Идеш под мач бато“ геолог и палеонтолог креациониста, за којим се ових дана подигла медијска прашина у Србији после гостовања код Теше Тешановића на Балканинфо, за ПАТРИОТ говорио о  себи, Србији и Србима, о ратишту и Богу и српској политици.

Мало је познато да сте били на ратишту као добровољац. Где сте све учествовали и под чијом командом? Шта вам је било најтеже током рата? Зашто Срби увек после војних победа губе у миру?

– Пријавио сам се као добровољац у касарни у Требињу у лето 1992. и одмах сам био распоређен на прву линију фронта требињско-дубровачког ратишта у село Церовац. Не сећам се ко ми је био старешина.

– Најтеже ми је било када сам видео да војници и ратници ништа не одлучују по питању исхода рата, него политичари и њихови ментори из иностранства. Када сам то схватио после неколико месеци проведених на ратишту, покупиио сам ствари и вратио се кући.

– Срби су у задњих 300 година најчешће ратовали за туђе интересе, јер су се уздали у неке лажне стране савезнике, и зато су лоше пролазили. Срби требају да се уздају у Бога и да праве своју стратегију за ослобођење, а да други од нас траже да ми будемо њихови савезници и да их бранимо од непријатеља.

Како се завршила она епизода са „подизањем холандских брана у ваздух“ које су домаћи медији пренели као српску терористичку претњу? Шта мислите о нашим медијима? Да ли постоје српски медији?

– За ону шалу са холандским бранама, суд ме је осудио за «узнемиравање људи у Холандији», а не за тероризам, и добио сам три месеца условно, на годину дана.

– Стање у медијима у Србији је слика наше духовне и физичке окупације, али пошто је кап истине већа и јача од океана лажи, патриотски медији, који постоје само на интернету, јесу велика светлост у тунелу и нада да Србији има спаса.

Српско друштво и држава су у озбиљним проблемима. Срби у региону су обесправљени а у Србији је од 2000. постало непопуларно бити Србин. Шта је узрок свему овоме и какво решење видите за наше српске проблеме?

– Срби имају знаметито порекло и одувек су кроз историју били перјанице мудрости, јунаштва и морала, па су околни незнабожачки народи, који живе неморално, гледали Србе као укор за своју савест. То је слика првог убиства у историји, када је Каин, који је живео неморално и пропадао, видео како Авељ живи морално и у свему напредује, па је скочио и убио га. То што су Срби поштенији, паметнији и моралнији од скоро свих народа, није комплимент, јер Бог од нас тражи да будемо много много бољи, и да се угледамо на нашег Господа Исуса Христа, а не да се поредимо са посрнулим незнабожачким народима. (Једино јеврејском народу признајем да је бољи од нас, иако око 50% српског народа је јеврејског порекла, што показује историја и савремена генетика, тако да смо ми Срби у неку руку «Јевреји који признају Исуса за Месију», дакле изабрани Божији народ. Препоручујем књигу «Древна историја Срба» од др Стевана Томовића која се може преузети на сајту Института за националну историју www.institutni.com). Једино решење за српске проблеме јесте да почнемо да радимо на себи, а то је да се оспособљавамо да нешто радимо изван система, најбоље је неки посао у природи, а не да се учлањујемо у странке, заглупљујемо по атеистичким школама и тражимо да нас неко други запосли. Најбољи посао је рад у природи и производња хране. А онда да се женимо са девојкама из добрих фамилија, да рађамо пуно деце, да се повезујемо и да се молимо Богу да нас спаси окупације, као што је спасио Израелце из египатског ропства. Бог је обећао да ће то да уради ако се народ окрене Њему. Не треба Богу да се окрене већина народа, него један мањи део. Код Бога нема демократије и надгласавања.

Како би то цар Душан данас решио српске проблеме? Шта би урадио са нашим политичарима и да ли би га народ уопште подржао?

– Цар Душан би позвао народ да уради оно што сам горе написао, а то је исто поручио Исус Јеврејима у првом веку, јер је то једини начин ослобађања од окупације. Без Божје натприродне заштите, нема слободне (теократске) државе. Ко не верује да Бог то може да уради, њему нема ослобођења (Бог је то већ радио и обећао да ће поново да уради ако се нека минорна мањина, «остатак остатка», окрене Њему).

Шта су за Вас Караџић и Младић?

– Велики српски јунаци које су на крају продали њихови «пријатељи» са Запада, исто као што су продали и Дражу Михајловића. Али, они су спасили велики део српског народа од клања, а сада у затвору живе достојанствено, као витезови, а не на лажној слободи као гњиде, као што живе њихови џелати. Живот без достојанства је највећа казна и мука за човека.

Српска црква је подељена око вас. Док вас једни свештеници позивају да држите трибине у њиховим парохијама,  други вас осуђују и сматрају неправославним. Како је до тога дошло?

– Ја не следим никакве догме и мислим својом главом. Бавим се научним проучавањем религије, а наука потврђује да је православље изворна Божија религија. Постоје неки пагански елементи који су ушли у хришћанство, али ја о томе много не причам, него се бавим оним што је позитивно. На пример, славе имају своје паганско порекло, али то не значи да не треба обележавати славе, окупаљати се и дружити. Камо среће да имамо славе сваке седмице, као Јевреји који се окупљају сваке седмице на Шабат, па да се сваке седмице друже Срби рођаци и пријатељи Богу на славу. Постоје и неке друге ствари које су из паганства ушле у хришћанство, али то су периферне ствари које не могу да оспоре велика дела које су православни великани и православна црква урадили за народ. Е сад, неки «експерти» и манолози (проналазачи мана) прочитају на интернету неку моју приватну преписку где објективно говорим о неким стварима везано за утицај паганства на хришћанство, и крећу да ме називају свакаквим именима.

Шта је српски патриотизам данас?

– Српски или били који други патриотизам је преузимање одговорности за свој живот и живот своје породице и отаџбине, а то се постиже сазнањем који је Божији план за човека и примена тог плана у практичном животу. Божји план за човека јесте да буде Његов сарадник у пројекту стварања добрих људи, јер овај свет је створен само због тога. Стварање добрих људи је патриотизам, а то значи брига о себи и свом здрављу, оспособљавање за користан рад независно од робовласничког система у природном амбијенту, женидба и стварање породице са пуно деце, повезивање са другим патриотама, и коначно, повезивање са Богом да нас подржи и заштити на том путу.Извор: Патриот


Постави коментар

 
ТРЕЋИ ПРОСТОР © 2015. Сва права задржана. Прилагодио за веб Радомир Д. Митрић
Top